blå sygesikringskort refusion


Godt at vide om det blå sygesikringskort. Bestilling af det blå sygesikringskort er gratis og foregår digitalt via Borgerdk klik her.


Nye Regler For Sygesikringskortet Nar Du Rejser Til Udlandet Sundhedsguiden

Bestil det blå EU-sygesikringskort.

. I vores ansøgningsskema bliver du spurgt om du har købt medicinen i forbindelse med nødvendig behandling under ophold i et andet EUEØS-land. Tjek lige om det blå sygesikringskort stadig er gyldigt En del kan efterfølgende få refunderet udgiften fra danske myndigheder. Har man betalt mere end egenbetaling for en ydelse som er dækket af EU-sygesikringskortet kan man søge refusion.

Der kan gå lang tid før vi får svar fra udlandet og kan udbetale pengene til dig hvis du har krav på refusion. Det blå kort dækker kun offentlig lægehjælp og ikke egenbetaling privatbehandling og hjemtransport. Har du spørgsmål om tilskud efter.

Men du risikerer selv at skulle lægge ud for udgifter til behandling. Køb derfor en. Det blå sygesikringskort.

Husk at gemme originale regninger og kvitteringer samt få kopier af henvisninger og recepter hvis der er mulighed for refusion af den offentlige andel. Du kan forny dit kort på borgerdkeu-sygesikringskort. Du skal bruge det blå EU-sygesikringskort når du rejser til et EU-land Norge Island Schweiz eller Liechtenstein.

Det blå EU-sygesikringskort giver adgang til sygesikring på rejser i EU- EØS-lande og Schweiz. Det blå sygesikringskort dækker i EU Norge Island Liechtenstein og Schweiz. Læs mere om EU-sygesikringskortet her.

Hvis du er blevet behandlet hos en privat læge klinik. Det kan ske hvis du har modtaget behandling. Med det blå EU-sygesikringskort i.

Du kan søge om refusion når du kommer tilbage til Danmark. Har du haft udgifter til behandling eller medicin i udlandet kan du søge om refusion af udgiften. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygesikring i det land du opholder dig i.

Søg om refusion af udgifter til behandlingmedicin i udlandet. Kortet er gyldigt i 5 år. Selve det fysiske kort vil du modtage med posten efter cirka 2-3 uger.

I alle andre lande dækker hverken det gule eller blå kort og derfor bør man tegne en privat rejseforsikring der dækker hvis man bliver syg på rejsen. Du kan få refusion for den del af behandlingen som den offentlige sygesikring i det pågældende land dækker. Du skal altid vise det blå sygesikringskort inden behandling påbegyndes.

Men der er mange som får afslag på refusion fordi de har svært ved at gennemskue hvilke behandlingssteder der er omfattet af ordningen. Det blå EU-sygesikringskort dækker. Læs mere om hvilke behandlinger EU-sygesikringskortet giver adgang til i udlandet.

Derfor er det vigtigt at du anskaffer dig det blå EU-sygesikringskort inden du tager afsted. Du kan ikke få mere i tilskudrefusion end den pris du har betalt for behandlingen i udlandet. Her dækker det blå sygesikringskort ikke.

Det skyldes at det blå EU-sygesikringskort giver dig ret til behandling på samme vilkår som borgere i behandlingslandet. Men man kan ikke både få tilskud efter de danske regler om tilskud til medicin og refusion efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort til samme medicinkøb. Viser du det ikke kan du risikere selv at skulle betale alle udgifter til behandling.

Det blå sygesikringskort dækker heller ikke hvis det vurderes at du ikke har brug for nødvendig behandling men godt kan vente til du kommer tilbage til Danmark. Du skal altid vise det blå sygesikringskort inden behandling påbegyndes. Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke udgifter til hjemtransport og i nogle lande heller ikke alle udgifter til sygetransport.

Du vil normalt modtage kortet på din adresse i løbet af 2-3 uger. Viser du det ikke kan du risikere selv at skulle betale alle udgifter til behandling. Læs ogsåFør ferierejsen.

Under ophold i et EU-land Norge Island Liechtenstein eller Schweiz. Hvis du ønsker at få dækket alle udgifter til syge- og hjemtransport i forbindelse med sygdom eller dødsfald skal du tegne en privat rejseforsikring. Hvis du har vist dit blå EU-sygesikringskort og alligevel fået en regning så har du sandsynligvis haft udgifter til egenbetaling som ikke kan refunderes.

Når du søger om det blå EU-sygesikringskort får du automatisk sendt et. Cirka 4 millioner danskere har et EU-sygesikringskort. Det blå EU-sygesikringsbevis skaber problemer for.

Refusion af udgifter til lægehjælp lægeordineret medicin og medicinsk udstyrhjælpemidler som ikke dækkes af sundhedsvæsnet på Grønland. Derfor afgør myndighederne i det land hvor du er blevet behandlet hvor meget du kan få refunderet. Du kan læse mere om reglerne her.

Glemt det blå kort. Der er en række særtilfælde hvor du også kan have ret til det blå SU-sygesikringskort. Styrelsen for Patientsikkerhed og regionerne står for refusion til borgere der har lagt ud for deres behandling i udlandet og opfylder betingelserne for refusion.

4500 syge søgte sidste år om refusion for uventede regninger de måtte betale for behandling i Europa. Har du glemt kortet eller er det udløbet kan du stadig få lægehjælp. Sådan får du et nyt blåt kort.

Du kan forny dit kort på borgerdkeu-sygesikringskort. Det blå EU-sygesikringskort skal bruges når man rejser til et EU-land samt Norge Island Liechtenstein eller Schweiz. Hvis du har ret til det blå EU-sygesikringskort så er du dækket af den offentlige sygesikring hvad enten du har kortet med dig eller ej.

Styrelsen for Patientsikkerhed og regionerne står for refusion til borgere der har lagt ud for deres behandling i udlandet og opfylder betingelserne for refusion. Efter du har ansøgt vil du automatisk modtage et midlertidigt sygesikringskort via Digital Post. Her kan du bestille det blå EU-sygesikringskort.

Husk at gemme originale regninger og kvitteringer samt få kopier af henvisninger og recepter hvis der er mulighed for refusion af den offentlige andel. 72 26 94 90 mandag-fredag mellem kl. Refusion efter reglerne om det blå EU-sygesikringsbevis Du har vist dit blå EU-sygesikringskort i udlandet.

Det blå EU-sygesikringskort dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling medicin mm. Du kan dog få refunderet den del af. Du er også dækket selvom du ikke har bestilt det blå kort på forhånd.

Har du spørgsmål om refusion efter reglerne om det blå EU-sygesikringskort kan du kontakte Styrelsen for Patientsikkerhed Sektionen for EU-Sygesikring på tlf. Du får et midlertidigt bevis mens du venter på at få det rigtige kort tilsendt. Du kan bestille kort til dine børn under 18 år hvis de bor på samme adresse som dig.

Du skal bruge NemID eller MitID.


Sundhedskort


2


2


Forvirring Om Eu Kort Rammer Tusinder Af Syge Borgere Kristeligt Dagblad 4500 Danskere Sogte Sidste Ar Om Refusion For Sygebehandling I Europa Rum Til Forbedring Mener Forbrugerrad


Stor Forvirring En Halv Million Danskere Risikerer At Tage Pa Ferie Uden Dette Ekstra Bladet


2


Britisk Eu Sygesikringskort Udstedt I Medfor Af Udtraedelsesaftalen Styrelsen For Patientsikkerhed


Hvad Daekker Det Bla Sygesikringskort I 2022 Rejseforsikringsguiden Dk


Det Bla Kort Sadan Daekker Det Sadan Daekker Det Pa Ferien Laererstandens Brandforsikring


Forvirring Om Eu Kort Rammer Tusinder Af Syge Borgere Tv Midtvest


Hvad Daekker Det Bla Sygesikringskort I Italien


Mere End 25 000 Danskere Brugte Det Bla Sygesikringskort Husk At Forny Kortet Inden Sommerferien Mikonomi Dk


Britisk Eu Sygesikringskort Udstedt I Medfor Af Udtraedelsesaftalen Styrelsen For Patientsikkerhed


2


Hvad Daekker Det Bla Sygesikringskort I 2022 Rejseforsikringsguiden Dk


2


Det Bla Eu Sygesikringskort Sos International


2


2

Related : blå sygesikringskort refusion.